Low carb sekaná (meat loaf)

Sekaná patří mezi oblíbená jídla. Myslím, že nejen u nás doma. Toto je recept na sekanou k samostatné příloze. Ne třeba k rajské omáčce. Tam nedávám tolik koření. Jen, když je sekaná samostatně.

20200129151934_IMG_1864

SUROVINY :

  • 1 kg mleté maso (nejlépe plecko nebo krkovice, případně i mix s hovězím)
  • 1 vejce
  • Lžíce majoránka
  • Lžíce sušený česnek (možno i čerstvý)
  • 3 lžičky sůl (i víc, mleté maso trochu srazí sůl, lepší je udělat jeden zkušební karbanátek)
  • Pepř dle chuti
  • 100 g voda
  • 10 g psylium (nasákne tekutiny a udrží v mase šťávu)

20200129094753_IMG_1851

POSTUP :

  • Všechny suroviny pořádně promíchat, nejlépe pokud je maso vychlazené
  • Hmotu nechat v lednici asi 10 minut odležet
  • Tvořit šišky tak, že část hmoty se vezme do ruky a mezi dlaněmi (případně o kuchyňskou desku) , se vybouchají zbytky vzduchových bublin.
  • Šišky dávat na plech
  • Podlít trochou vody
  • Péct 15 minut na 250 C (plný ceres) s ventilátorem
  • Potom ztlumit na 150 C a péct ještě hodinu
  • Nechat vychladnout ve vyplé troubě ještě 15 minut
  • Potom buď podávat, ale já volím variantu nechat úplně vychladnout. Jde pak krásně krájet na hezké plátky
Příspěvek byl publikován v rubrice recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.