Low carb plněná vejce


Jsou fakt chutná, super se hodí na rychlou svačinu, na ozdobu stolu při oslavách apod. Výroba není pracná, využít se dá i pár „zbytků“, co už by na samotné jídlo nestačily množstvím

20190112195759_IMG_0598

SUROVINY :

  • 7 vajec
  • 2 lžíce hořčice (dávám obyč, ale může být jakákoliv, dle chuti)
  • 200 g palouček, lučina, creamcheese apod.
  • 100 g máslo
  • 3 plátky šunky (případně prosciutto, slanina)
  • Bylinky dle chuti (tymián,pažitka, bazalka)
  • Sůl, pepř, špetka chilli
  • Kousek červené papriky, jarní cibulky, pažitky (na ozdobu)

POSTUP :

  • Vejce uvařit ve vodě (buď 7-8 minut varu  nebo, jak dělám já, dám do studené vody, přivedu k varu, zakryju pokličkou, vypnu,nechám 10 minut dojít )
  • Vejce nechat vystydnout ve studené vodě (já zcedím, pod pokličkou zatřepu kastrólem, aby se porušila trochu skořápka, zaliju studenou vodou  Lépe se pak loupou,protože se pod porušenou skořápku dostane voda) a oloupat
  • Vejce podélně rozpůlit a vydlabat do misky žloutky
  • Ke žloutkům přidat lučinu,hodně povolené, klidně i polorozpuštěné máslo
  • Vidličkou rozmačkat až do kašovité konzistence (možno i šlehačem)
  • Přidat hořčici  sůl, pepř, bylinky a koření, promíchat
  • Přidat na drobné kousky nakrájenou šunku, promíchat, nechat mírně ztuhnout (cca 15 minut)
  • Celou směs dát do zdobícího sáčku a stříkat do vydlabaných půlek bílků
  • Dozdobit kousky červené papriky, pažitkou, natí jarní cibulky
Příspěvek byl publikován v rubrice recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.