Low carb PITA

Tato pita měla fakt nečekaný úspěch. Jak to bývá ,alespoň u mě, s LC pečivem a podobným, tak někdy je z toho nakonec něco jinýho, nebo to nedrží a trhá se atd. Proto jsem už předem do toho šla s tím, že se to určitě nenafoukne a nepůjde naplnit, že to sníme jako placky :-D

20190308225600_IMG_1196

SUROVINY:

  • 105 g mandlová mouka (případně jemně mleté mandle)
  • 45 g kokosová mouka
  • 2 lžičky psylium (všichni ví, že ho nesnáším, ale je tady trochu potřeba, aby těsto zůstalo vláčné a pružné)
  • 1 prdopeč
  • sůl (případně koření)
  • 150 g horké vody (ne vařící)
  • 3 vejce
  • 1 lžíce olej

POSTUP:

  • Do misky dát všechny suché suroviny, pořádně promíchat
  • Do větší misky všechny mokré suroviny, pořádně promíchat, nejlépe promixovat
  • Do mokré misky přidat suchou misku a promíchat, aby bylo jednolité těsto
  • namočenýma rukama odebírat těsto,položit na folii, nebo pečící papír a rukou roztlačit na kruh, lepší mi přišel mírný ovál.
  • Těsto roztlačit celkem tence, cca 3 mm
  • Dát péct do trouby vyhřáté na 190 C
  • péct 3 minuty a teplotu stáhnout na 160 C
  • Dopékat ještě 13-15 minut
  • po dopečení nechat odstát cca 5 minut a ještě za tepla rozkrojit napůl a příborovým nožem a pomocí ruky roztáhnout vrstvy od sebe
  • Nesmí se přepéct, pak to jde hůř a praská

Naplnit dle libosti

Měla jsem z tohoto množství 9 kusů, takže 18 plněných půlek

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.