Low carb mac se sýrem

Jídlo všech amerických filmů. Vždycky jsem ho chtěla ochutnat, nikdy jsem se k tomu nedostala. Vždy mi to přišlo tak sexy, ale to je tím, že prostě miluju rozteklý sýr. Jediný, co mi na tom vždy vadilo, že tomu říkají macarony(i) a jsou to kolínka( ty jsem vždycky nesnášela) :-D

Každopádně jsem to nikdy nevařila, ale teď jsem se pustila rovnou do LCHF verze. Ta musí vynechat těstoviny a bešamel, ale stojí za to.

Suroviny

  • menší květák
  • šlehačka (smetana 31% a víc)
  • zakysaná smetana (15% a víc)
  • sýr dle vlastního výběru cca 200 -250g (plnotučný)
  • máslo
  • sůl a pepř
  • volitelně slanina a cibule

Postup

Květák uvařte na skus. Rozpalte troubu na plný ceres.

DSC_8641

V kastrolku rozpusťte máslo, přilijte kelímek šlehačky a kelímek zakysané smetany ( pokud máte malou, dejte 2).

DSC_8643

Trochu povařte a přidejte většinu nastrouhaného sýru (dala jsem chedar, eidam 45% a mozzarellu). Povařte do rozpuštění

DSC_8644Promíchejte s uvařeným květákem

DSC_8646

Já přidala osmaženou slaninu a cibuli

DSC_8647

Dejte péct do trouby vyhřáté naplno asi na 15 minut. Potom vytáhněte, zasypte posledním zbytkem sýra a dejte dopéct s horkovzduchem na asi 10 minut

DSC_8649

Po vytažení nechte odpočnout aspoň 5 minut a servírujte.

DSC_8650

Extra vzhledně to nevypadá, ale chutné je to hodně…..

Pro lepší jezení doporučuju dát do misky, já v rámci alespoň miniaturní fotogeničnosti dala na plytký talíř :-D

DSC_8651Kalorie nepočítejte, trefilo by vás

 

 

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice LCHF, recepty, Zdravé a dietní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.