Low carb Kuřecí rarášci

Je to skvělá varianta i pro ty, co třeba moc maso nemusí, nebo nemají rádi klasiku… flák masa na pánvi. Tady je vícero chutí, je to měkké, bez tuhých vysušených částí…. Oblíbené i u méněmasožravců

20190119185425_IMG_0723

SUROVINY:

  • 1 kg Kuřecí maso(prsní nebo stehenní, klidně i mix)
  • 4 vejce
  • 3 lžíce mandlové mouky (případně lněné)
  • jarní cibulka nebo pórek
  • 80-100g tvrdý sýr (gouda, ementál apod.), lze vynechat
  • koření dle chuti (chilli, rozmarýn, tymián)
  • sůl, pepř, sušený česnek
  • 2 lžíce oleje na naložení masa + olej na smažení

POSTUP:

  • Kuřecí maso nakrájet na malé proužky, kostky, ale lepší jsou placaté nudličky
  • pórek nebo cibulku nakrájet na kolečka
  • tvrdý sýr nastrouhat nahrubo
  • vše smíchat, osolit, opepřit, přidat koření a 2 lžíce oleje
  • Nechat odstát, naložit aspoň 2 hodiny, klidně do druhého dne
  • Potom přidat 4 vejce, pořádně promíchat, počkat aspoň 10 minut, aby se trochu maso obalilo, natáhlo
  • Přisypat po lžících mandlovou mouku
  • konzistence bude kašovitá, až se bude zdát, že to nemůže držet pohromadě
  • Nechat odležet 10 minut, aby mouka nasákla
  • Rozpálit na pánvi olej a lžící dát malé hromádky, opravdu ve velikosti lžíce, bude to lépe držet při otáčení
  • Smažit na středním plameni, dokud se spodní strana nezatáhne
  • opatrně obracečkou otočit a pomalu dosmažit i na druhé straně

Tito rarášci jsou výborní teplí, jsou šťavnatí, plní chuti po koření a bylinkách, rozpadavé v puse, měkké maso, ale dají se s úspěchem jíst i studené, jako součást salátu, nebo jen tak na zakousnutí, např. jako rychlá svačina

 

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.