Low carb česnekový flatbread

DSC_1405

Tento flatbread je vhodný na nakrájení jako tyčky, třeba na nabírání dipu, pokud se nepoužije prdopeč, pokud ano, je mírně kypřejší, spíše jako pečivo

SUROVINY:

  • 220g mozzarella (nejlépe strouhaná z pytlíku)
  • 50g cremchesse (lučina, palouček…..)
  • 60g mandlová mouka (nebo mleté mandle)
  • 20g kokosová mouka
  • (lžička prášku do pečiva – volitelně, pro kypřejší těsto)
  • 2 vejce
  • sůl, pepř, bylinky
  • česnek (drcený,s trochou vody a oleje)
  • Sýr strouhaný

POSTUP:

  • Strouhanou mozzarellu, palouček, oba druhy mouky, sůl a pepř (volitelně prdopeč) smíchat
  • Varianta v mikrovlnce – dát do misky do mikrovlnky na plný výkon cca na 2 minuty, v polovině doby promíchat
  • Varianta na pánvičce- nasypat na pánvičku a na malém plameni za stálého míchání rozpustit (této variantě dávám přednost)
  • Po mírném zchladnutí zapracovat 2 vejce a vytvořit kompaktní hmotu
  • Na plechu vytvořit placku vlhkýma rukama
  • Posypat bylinkami (rozmarýn, tymián apod)
  • Péct ve vyhřáté troubě na 220 stupňů cca 15 minut (dle výkonu trouby, hlídat)
  • V polovině doby pečení potřít rozdrceným česnekem smíchaným s trochou vody a oleje) a posypat strouhaným sýrem
  • Po vystydnutí nakrájet na pruhy
Příspěvek byl publikován v rubrice LCHF, recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.