Low carb Celerové rizoto

Rizoto,to normální,z normální běžné rýže, bylo vždy moje oblíbený jídlo.

Celer moc nemusím. Nevoní mi, nechutná…….ALE !!!! V téhle úpravě mu to odpustím.

20190204175632_IMG_0925

SUROVINY :

  • 1,5 kg celer
  • 2 mrkve
  • 50 g hrášek
  • 1 menší cibule
  • Zavařené domácí maso  případně od kvalitního výrobce (může být i tucnejší mleté), množství dle chuti
  • Sladká paprika
  • Olej (máslo, ghee)
  • Sýr (gouda, Parmezán,ementál ) k servírování

POSTUP :

  • Celer oloupat, nakrájet na plátky a prohnat strouhacím nástavcem na robot (hrubě), nebo v nádobě s noži k tyčovému mixéru
  • Mrkev nakrájet na kostičky
  • Cibuli nakrájet na drobné kousky
  • Na oleji orestovat cibuli
  • Po orestovaní přidat mrkev, restovat pomalu do mírného zabarvení
  • Přidat celer a projet olejem
  • Zasypat paprikou, promíchat,zalít cca 150 ml vody
  • Dusit pod pokličkou do změknutí, přidat hrášek, ke konci oddělat pokličku, aby se odpařil zbytek vody
  • Na druhé pánvičce orestovat maso
  • Zamíchat dohromady
  • Dát do trouby vyhřáté na 180 stupňů
  • Péct asi 20 minut
  • Servírovat posypané sýrem
Příspěvek byl publikován v rubrice LCHF, recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.