Low carb bulky (bez psylia)

Bulky ani náhrady pečiva nevyhledávám. Jenomže někdy, například k hamburgerům, místo toastu, se občas hodí mít něco rychlého v záloze. Obzvlášť, když člověk vaří pro víc lidí.

20190205144712_IMG_0937

Bulky jdou použít i jako sandwich, případně jako příloha k omáčce (budu zkoušet jako „knedlík“ pečený ve formě na muffiny)

Na první pokus jsem postupovala jinak a bulka byla plná tvrdých neidentifikovatelných kousků (pravděpodobně tvrdé kusy cottage, čemuž moc nerozumím)

SUROVINY :

  • 200 g cottage sýra
  • 2 vejce
  • 150 g slunečnicových semínek (pomletých na mouku)
  • Sůl, drcený kmín
  • 2 lžičky prdopeč

POSTUP :

  • Slunečnicová semínka promixovat na mouku (používám G21 perfect smoothie)
  • Vysypat do misky, přidat sůl, kmín, prdopeč a promíchat
  • Ve smoothie makeru (případně tyčákem) rozmixovat vejce s cottage (včetně smetany, tedy celé balení)
  • Přidat k sypké směsi a promíchat
  • Na plech vyložený pečící fólií klást lžící vyšší hromádky (dost se roztečou, je nutno nechat rozestupy)
  • Péct na 180 stupňů 10 minut, ztlumit na 150 stupňů a dopéct ještě cca 6-8 minut

20190127220427_IMG_0844

Příspěvek byl publikován v rubrice LCHF, recepty, slané pečení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.