Low carb alsaský cibulový koláč

Cibulový koláč v klasickém provedení mají rádi snad všichni. Pár pokusů na LC variantu už proběhlo, ale pořád to nějak nebylo úplně ono. Až teď. Pokus klapl, není to úplně ohebné a měkké. Je to tenké a celkem i křupe.

20200330130210_IMG_1967

SUROVINY :

  • 200 g strouhaný sýr
  • 250 g tvaroh ve vaničce
  • 60 g jemně mleté mandle
  • 3 vejce
  • Sůl
  • Cibule
  • Slanina na kostičky
  • Zakysaná smetana
  • Česnek

POSTUP :

  • V robotu rozmixovat vejce s tvarohem, přidat strouhaný sýr
  • Přidat mleté mandle a promíchat hákem
  • Rozetřít na plech s pečícím papírem a péct na 180 C asi 10 minut
  • Mezitím smíchat zakysku s prolisovaným česnekem
  • Slaninu a cibuli orestovat
  • Předpečené těsto potřít zakyskou, posázet cibulí a slaninou
  • Dát péct ještě na cca 10-15  minut do pěkné barvy

20200330100007_IMG_1965

Příspěvek byl publikován v rubrice LCHF, recepty, slané pečení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.