Kvašáky

Já si v ničem kvašeným nelibuju, ale manžel to má hodně rád, takže vždy v sezóně nakladaček koupím pár přerostek a kvasím.

SAM_3244

Je potřeba 1,5 kg přerostek, 2 vinný listy, 2 višňový listy, natě kopru + na 1 litr vody 40g soli + 10 g cukru

Všechny okurky pořádně propíchám vidličkou, místama i proříznu nožem. Na dno sklenice dám kopr, 1 a 1 list. nandám okurku, proložím koprem a takhle pokračuju až do konce. Nahoru dám opět 1+1 list.

SAM_3243

SAM_3242Mezitím si nechám svařit vodu se solí a cukrem.

Jakmile voda vychladne, zaliju okurky tak, aby bylo vše pod vodou

SAM_3244

Zakryju igelitem, kterej propíchám a nechám kvasit na sluníčku aspoň 6 dní

SAM_3245

Na sklenici i okurkách se vytvoří bílá plíseň

SAM_3292

Potom dám do ledničky, aby z nich nebyla úplná blemca

SAM_3293A podávám vychlazené

SAM_3289

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty, Studená kuchyně + chuťovky, Zdravé a dietní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář