Kulajda

Má být pravá ,,jihočeská“, ale myslím, že i u nás na Moravě je vyhledávána. Manžel ji má rád. Možná je to spíš zimní polívka, ale vzhledem k houbám a kopru, kterých je momentálně sezóna se hodí i v létě

SAM_2661

 

  • Brambory
  • houby
  • kopr
  • ocet
  • vejce
  • nové koření, kmín a bobkový list
  • mouka
  • smetana nebo mlíko

Brambory nakrájím na malé kostky a zasypu kmínem

SAM_2649

Do vajíčka na čaj si dám bobek a nový koření

SAM_2650

Vytáhnu si zmražené houby, je možné mít i sušený, který je nutný předem namočit, nebo samozřejmě čerstvý

SAM_2651

SAM_2652

Zaliju vodou, ale jen tak, aby to bylo jen ponořený, vody nesmí být zbytečně moc

SAM_2653

Houby pustí krásnou barvu

SAM_2655

Teď přidám polovinu kopru a zahustím moukou rozkvedlanou ve smetaně nebo mlíku

SAM_2657

SAM_2656

Mezitím si svařím ocet,aby se mi polívka nezdrcla, tak převařený ocet smíchám s pár lžícemi polívky a potom teprve naliju do polévky

SAM_2660

Přidám zbytek kopru a povařím 10 minut

SAM_2658

Vytáhnu koření nasekám vejce. Správně by mělo přijít ztracené vejce, manžel má však rád vejce uvařený natvrdo nakrájený na malý kousíčky

SAM_2659

Zaliju polívkou

SAM_2661

SAM_2662

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty, vaření. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář