Jak jsme navštívili Monte Bú

Tato restaurace funguje v Brně něco přes rok a koluje o ní spousta pozitivních ohlasů. Mají mít i vlastní zrárnu na maso.Chtěla jsem se tam teda taky podívat. Na minulou sobotu jsme si tedy dali rezervaci, místo už bylo jen na ,,vyhřívané“ (dle slov obsluhy) zahrádce, což mi sice nebylo až tak příjemný, ale budiž

CYMERA_20140111_184914Začala bych tím, že na té vyhřívané zahrádce teda rozhodně nebylo teplo, lidi seděli v bundách, což mi k jídlu nepřijde jako nejvhodnější oděv. Já se vyslíkla do trička, ale chladno mi bylo, a věřte, že když mě je chladno, tak asi fakt chladno je.

Obsluha byla rychlá, to se musí nechat. Výběr piva Plzeň nebo Fénix mi přijde teda málo, ale budiž.

DSC_0005

K jídlu mě v lístku zaujal steak z hovězího pupku, který jsem ještě nikdy neměla, zeptala jsem se pana číšníka jaký to je, jestli to není tuhej hnus. Prý ne, je to vyloženě měkoučké maso pro ženy mi řekl, že se klidně může i propéct, nemusí z něj téct krev a je stále výborný a měkký. Asi nejsem žena, protože já mám zrovna maso ráda krvavý :-D . Prý to není tuhý jako maso pro chlapy, jako třeba roštěnka.

Tak jsem si řekla, že to na doporučení teda zkusím. Manžel si dal roštěnku na 400g a já teda pupek na 400g

CYMERA_20140111_191145

Vysoký roštěnec

CYMERA_20140111_191201

Flaksa z pupku, prý rare

CYMERA_20140111_191318

Nakrájená flaksa z pupíku, asi jsem dostala nějakej konec, jonak nevím, jak by si takovej hnus mohl Vaněk a Pohlreich tak pochvalovat

To nakrájený cosi má být 400g masa :-( To jsem teda nekomentovala, ale maso bylo tvrdý, bylo rozhodně víc propečený než medium rare a hlavně bylo pěkně žvejkavý a samá šlacha. No nevím, ale to maso pro ženy mi asi nedali. Bylo to fakt hnusný.

K tomu jsem si dala zeleninovej špíz a ten byl teda fakt výbornej. Manžel měl domácí hranolky a teda nic moc, maso měl však v naprostým pořádku

CYMERA_20140111_191100

Výbornej zeleninovej špíz za 75 Kč: lilek, cuketa, cibule,paprika :-D Vše asi po 3 plátcích

Oba jsme si dali pepřovou omáčku, která byla přinesená zvlášť v misečkách, na kterých už se dělal viditelnej škraloup

CYMERA_20140111_191118

Pepřová omáčka se škraloupem

Po příchodu číšníka, jsem se ptala, co to jako mělo být za maso, a že to bylo přepečený a samá flaksa, tak mi řekl, že je to pupek, a že to tak má být. To že mi první číšník řekl opak kvitoval pokrčením ramen a odkráčel.

Při jeho další návštěvě jsem si chtěla objednat ještě malej tatarák, protože jsem z té flaksaté pidiporce měla fakt ještě hlad.

CYMERA_20140111_193332Tatarák tam mají psanej s kaparama, který nejím, tak jsem se ptala, jestli by to šlo bez nich. Tak prý ne, je to namíchaný. Já říkám, že to chci bez toho a snad to můžu si namíchat sama, což ve všech podnicích jde, a nebo ať to namíchá bez toho. Sešli se tam rovnou dva číšnící a jeden řekl, že to nejde, protože to je tam už namíchaný a ten druhej to zahrál do autu. Nedala jsem si teda nic, protože z toho jasně vyplynulo, že bych vlastně nedostala ani nic čerstvýho, protože toho asi ráno namíchají kotel a pak jen porcují. Tak o salmonelu a podobné bakterie nestojím a udělám si ho doma, tak, jak chci.
DSC_0007

Za mě teda restauraci nemůžu doporučit ani omylem. Jediné, co se dá ocenit byla opravdová rychlost obsluhy. Obsluha ovšem není o mase, kterým se restaurace chlubí, zcela poučena, každý mluví o mase jinak, tatarák připraven ráno, omáčka skoro studená se škraloupem a maso tuhý. A nenabídnuto žádné řešení mé stížnosti. Řešit stížnost pokrčením ramen……. Manžel si však na roštěné pochutnal

Abych nezapomněla, tak tady ještě účet za necelou hodinku a žvejkačku v puse :-D

CYMERA_20140118_092104

Ještě bych měla podotknout, že ceny masa jsou opravdu lidové, zato nápoje a zelenina má 500% asi vysokohorskou :-D přirážku

Foceno mobilem, kde někdo chytrej(to jako já) nastavil novej program na focení s bleskem, co to všechno posral …..

Příspěvek byl publikován v rubrice návštěvy restaurací. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.