Hospodský tyčky

Dneska přišla řada i na tyčinky. Udělali jsme s malým dvojnásobné množství a přesto už je jich dost v čudu.

Asi se povedly

 

Na 2 plechy ( cca 20 tyček) budeme potřebovat:

400g hl. mouky

200 ml voda

2 lžíce olej

polovina kvasnic

sůl

 

Jako vždy jsem si to pěkně naházela do pekárny a v půlce procesu zjistila, že pekárna je kaput, na vyhození. Takže dále růčo……… to už jsem nedělala dost dlouho, ale šlo to

 

 

Necháme vykynout něco přes hodinu, pak srazíme a vyklopíme

¨

 

 

Potom se snažíme nějak vytvarovat po nakrájení tyčky

 

 

 

Pěkně to rozšouláme

 

 

Dáme na plech kousek od sebe a potřeme vodou, posypeme semínky, solí, makem apod. Necháme kynout cca 20 minut pod igelitem

 

 

Po vykynutí vypadá takto

 

 

 

 

Dáme do trouby vyhřáté na 210 a pečeme takto asi 5 minut, potom snížíme a pečeme při 160 asi 20 minut.

 

 

 

 

 

 

Nejlepší způsob servírování…..

tadááááááá

 

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty, slané pečení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář