Domácí hořčice – recept

Receptů na domácí majonézu či tatarku je na internetu spousta. Málokdo, ale ví, že doma se dá udělat také domácí hořčice. Tu si navíc může člověk ochutit dle svých požadavků.

Ingredience

  • 1/3 šálku hořčičného semínka
  • 1/3 šálku vinného octa (dá se použít normální ocet napůl s vodou)
  • 1/3 bílého vína (dá se použít půl napůl s vodou)
  • lžička soli
  • trocha chilli
  • pepř
  • 6 lžic vody

Postup

Napřed se smíchají všechny ingredience a nechá se to takhle 2-3 dny odstát. Po 2 dnech se směs rozmixuje v mixéru. Pokud je směs tuhá, přilévají se postupně lžíce vody. Domácí hořčice se dochutí solí, pepřem, a kdo má rád chilli, může dát chilli. Poté se směs přendá do sklenice. A jak si připravit zdravější jogurtové dresinky?

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang