Cuketkova Pain bagetka

Tyhle bygetky jsem začala dělat hned, jak je Pan Cuketka uveřejnil

Bohužel jsem v té době měla plynovou troubu a asi nějakou na houby, protože Cuketka si s nima poradil i v plynu

Vznikly mi z toho bagetky chutné, na pohled však nevábné

 

 

Kurečka žádná, barva žádná, prostě nic moc

Potom mi manžel koupil elektrickou troubu a už to šlo, pro zdokonalení jsem si ještě od zedníků vyprosila střešní tašku a byly bagetky jedna báseň

 

Recept opisuji

380 g mouky

300ml studené vody

lžička soli

půlka kvasnic (Cuketka má sušené, ale já čerstvé, sušené se mnou nekamarádí)

 

Začneme tím, že první den večer smícháme 380 g mouky s 280 ml vody. Vypracujeme těsto, zakryjeme a dáme spinkat do lednice

Druhý den vytáhneme těsto z lednice, přidáme sůl, kvasnice rozpuštěný ve zbytku 20 ml vody a pořádně propracujeme a necháme kynout cca 4-5 hod

 

 

Mezitím si vyhřejeme troubu na plno a pokud nemámekámen nebo střešní tašku, tak nahříváme i s plechem

Potom těsto opatrně vysypeme na hodně pomoučený vál a rozdělíme ostrým nožem na bagetky

 

Do rozpálené trouby nasázíme bagetky a na dno trouby vylijeme asi panáka ledové vody, aby vznikl dostatek páry

 

 

Pečeme asi 12- 15 minut

 

 

 

 

 

Vytáhneme na mřížku a necháme vychladnout

 

 

 

 

Teď už se můžeme zakousnout do krásně bublinaté bagetky

 

 

 

 

Můžeme obložit podle chuti

 

 

 

A dobrou chuť

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty, slané pečení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář u Cuketkova Pain bagetka

  1. Pingback: Kolaudace | S blondýnou v kuchyni

Napsat komentář