Cibulové kroužky

 

Vždycky jsem je chtěla  ochutnat.Cibuli v syrovém stavu nejím, ale pečenou, smaženou a klidně i vařenou mám fakt ráda.

Proro jsem se pokoušela  už tyto kroužky dle nějakých zveřejněných receptů udělat. Ale nějak to ztroskotalo. 

Jednou se mi slepily v jakousi guču a podruhé to bylo takový spíš v tom těstíčku ani nenavoněný, spíš jaksi prázdná cibule se ždibkama těstíčka. No nic, skoro jsem rezignovala, až jsem potkala recept u pana C. Originál naleznete zde:Cibulové kroužky dle pana Cuketky

Trošku jsem si to poupravila a mohu Vám tu tedy předložit postup na tuto dobrotku

 

 

 

Takže jako základní surovinu budeme potřebovat cibuli a asi ne jednu, protože tuto pochoutku si zamilujete.Takže tak 3 pěkné cibule. bez těch by to fakt nešlo. Dál už je to v podstatě na Vaší chuti a na Vašem mlsném jazyku.Je taky potřeba mít doma vajíčko a pivo.

 

Takže rozkvedláme asi 2 žloutky(podle množství kroužků) a do toho si přišleháme koření dle chuti. Já jsem dala bazalku, pepř, sůl, oregáno a směsku na špageti ,feferončíno“, je to mírně pikantní, ale na výsledné chuti to nepálí.

 

 

Do vznilké našlehaniny přilíváme na střídačku pivo(černé je lepší) a sypeme hladkou mouku.Vznikne nám těstíčko podobné záklechtce do polívky. taky můžu říct, že je o něco malinko řidčí než těsto na palačinky. Do tohoto ochuceného těstíčka máčíme připravené rozebrané cibulové kroužky, které jsme krájeli od špičky.

 

Takto namočené kroužky vkládáme do rozpáleného oleje vždy třeba po 6 kusech, dle velikosti pánve. Oleje musí být vyšší vrstva,tak aby plavaly jako ve friťáku. Friťák jako takový však nedoporučuju, protože se z krásných jednotlivých kroužku může stát nevzhledný a nechutný slepenec. Osmažíme z každé strany a dozlatova a ihned podáváme. 

 

 

Doporučuji jíst ihned a teplé, protože za studena už to není ono. těstíčko navlhne a ztácí to svou chuť i půvab.

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty, Studená kuchyně + chuťovky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář u Cibulové kroužky

  1. Pingback: Low carb cibulové kroužky | S blondýnou v kuchyni

Napsat komentář