Banánky z odpalovaného těsta

Původně jsem chtěla dělat věnečky, ale nakonec synátor rozhodl pro banánky

 

 

Začnu odpalovaným těstem

Těsto se v mnoha receptech liší, jsou úplně jiný poměry, toto je z cukrářské technologie A. Pulpánové a mám ho osvědčený. je teda vydělený, vynásobený pro domácí poměry

 

12 kusů

133 g mouka hladká

53 g olej

173 g vejce(asi necelý 4 kusy)

180 g voda

 

Do hrnce si dám vodu a tuk. Jakmile začne vařit přidám naráz celou mouku

 

 

 

 

potom odpaluju asi 5 minut, než je těsto kompaktní, jednolitý, nelepí se na kastrol ani vařečku

 

Až je to hotové, tak dám do robota(mixéra) a mixuju skoro do vychladnutí( abych v těstě udržela prst)

 

 

 

 

Jakmile v těstě udržím prst, tak po jednom začnu přidávat vejce. další přidám vždy tehdy, když je jedno už zašlehaný. Vejce nemusíme spotřebovat všechny. Podle hustoty těsta.

 

 

 

 

 

Potom těsto nandám do sáčku s řezanou trubičkou a na plech stříkám banánky

 

 

Peču na 210 stupňů asi 20 minut bez otvírání trouby a pak ještě 10 minut na 170.

 

Po upečení hned naříznu, aby vyšla ven pára

 

Mezitím si udělám žloutkový krém pro domácí použití

 

400 ml mléko

80 g cukr

4 žloutky

80 g gustin( kukuřičný škrob)

vanilkový lusk

 

Na plotnu dám mléko smíchané s cukrem a vanilkou

 

 

Mezitím si smíchám žloutky s gustinem.

 

 

 

Jakmile mléko vře, tak si trochu mlíka naliju na žloutky a promíchám.

Potom naliju vše do mlíka a provařím na nejnižším plamínečku už jen asi minutu, možná dvě

 

 

Krém se musí nechat vychladnout

Mezitím si vyšlehám asi půl másla s trochou cukru do pěny. Jakmile je vychladlý krém, tak po lžičkách zašlehám do másla.

 

 

 

 

 

Potom si zvlášť vyšlehám šlehačku a zamíchám do ušlehanýho krému

 

 

 

Dám do pytlíku a plním rozřízlý banánky

 

 

 

 

 

 

Naplněný banánky slepím a pocákám čokoládou

 

 

 

Banánky byly povedený a jejich dožití se rána bylo těžce v ohrožení

 

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty, sladké pečení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář