Anglický rohlíky

Recept na tyhle rohlíky myslím pilovala celá food-blogo komunita. Někdo je chtěl mít takové, jako z Alberta, který mě osobně nechutnají, jsou takový tvrdý, hutnější jako bagetka.

Tyto moje ve spolupráci s různýma diskuzema jsou jako zbojnický rohlík ze Sparu,  nadýchaný, měkoučký, muchlavý

SAM_4230

Připravím klasický kynutý těsto

  • 200g kefír
  • 150g mléko
  • 500g polhr. mouky
  • 3/4 kvasnic
  • lžička cukru
  • 1,5 lžičky soli

Na ozdobení

  • vejce
  • slanina
  • sýr

Těsto vypracuji, pokud by bylo moc tekuté, je možno přisypat trochu mouky, každej kefír je jinak hustej, nechám asi 1,5 hodiny kynout, mezitím několikrát propracuju

SAM_3972

Z těsta si udělám 6-7 kusů, nechám odležet 10 minut, zamotám jako bagetku, trochu potřu rozšmrdlaným vajíčkem a pokladu plátky slaniny a sýra, se slaninou a sýrem nešetřit, hodně to ještě nakyne

SAM_4153

SAM_4228

Rozpálím troubu na plnej kotel a nechám rohlíky kynout asi půl hodiny

Po dokynutí dám do trouby, na dno naliju vodu a peču asi 5 minut na plno a asi 15 minut na 170*

SAM_4158

SAM_4157

SAM_4230

SAM_4229Nejlepší jsou ještě mírně teplý, ale ani druhej den nejsou k zahození

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty, slané pečení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.