Agarove „těstoviny“

  1. Musím se podělit o tento jednoduchý, ale podle mě moc dobrý recept, nerecept.
Návod je napsaný na pytlíku s agarem,  jen jsem mírně zmenšila množství vody.
Na jeden pytlicek o váze 10g jsem dala 900 ml vody. Trochu soli, případně uvařit ve vývaru. Nechat projít varem, odstavit a nechat vychladnout.
Vznikne z toho placka
Placku nastrouháme na hrubým struhadle a nastrouhané dáme znova do ledničky až do doby podávání
Než na to nalijeme omáčku, je nutné ji nechat trochu zchladnout. Jinak se nám agar znova rozpustí.
I po zamichani mi zůstaly pěkný kousky a nic se nerozpustilo. Spotrebovala jsem asi třetinu.
Celá porce z pytlíku agar má 8g sacharidů.
,,těstoviny“ jsou bez chuti a hodí se s jakoukoliv omáčkou.
Pro mě je to kvalitní, levná a rychlá náhrada za drahé a trochu obtížné sehnatelne shirataki
Příspěvek byl publikován v rubrice LCHF, recepty, vaření. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.